Restaurant De haan
  • Home
  • info
  • CORONA periode
    • CORONA check
  • leveranciers
  • hoe werkt het?
  • Adres
  • "Le coq''

LEVERANCIERS

Voor een kok zijn leveranciers van groot belang. 
Hieronder vind je enkele leveranciers met ieder een eigen specialiteit.
​Het hele jaar door vindt u hun producten terug in de wisselende menu's. 


Foto










​Groenten
Wij verkrijgen onze groenten op verschillende manieren, sommige leveranciers staan op de markt in Groningen. 
Ook vriend en collega Bob van restaurant brussels lof heeft toegang tot een tuin en voorziet ons
regelmatig van wildpluk planten en kruiden

Foto












De Roemer 

Astraat 13, Groningen.
onze wijnen, speciaal bieren,
​
sterke dranken en port.

Picture
Clara vlees 
Vlees van Clara komt van een 100% Nederlandse melkkoe.  De melkkoe is uiteraard gras gevoerd.

Het gevolg is dat het vlees van de melkkoe ook anders van smaak is.
Picture
Simon Levelt
koffie brander en verse theesoorten
Picture
Vanilla Venture 
De delicatessen zaak van Nederland, zij leveren onder andere roomboter van Guernsey,  vanille, oliën, noten, specerijen en de echte sushi azijn. Dit zijn enkele producten die ze van over de hele wereld inkopen.
Picture
Broodje van eigen deeg
Levert alle soorten zuurdesembrood
Picture
De kaaskop
Levert onze kazen voor het kaasplateau, tevens kwark en karnemelk van wadenmax  
Picture
Groninger lucht
Op klassieke wijze maak ik in de nok van mijn schuur lamsham, varkensham, salami en bijvoorbeeld nagelhout. Deze specialiteiten verwerken wij regelmatig in het menu. 

Tevens fermenteren wij zelf groenten, maken bijvoorbeeld miso en dry agen groenten & vlees


Foto
Veldhoeve Kip
Duurzame kip is 100% procent antibiotica vrij. Ze geven de kippen gezond en natuurlijk voer. De kippen mogen rustig opgroeien, ze krijgen geen groeibevorderaars. Ze hebben alle ruimte om te spelen en te scharrelen. En dat proef je. 
Lankerenhof
De lankerenhof is een biologische pluimveehouder.
Chris & Marjanne maken het mogelijk dat wij haantjes kunnen serveren
Het grootste deel van de haantjes die opgroeien op de Lankerenhof zijn bestemd voor de vleesconsumptie. Een klein deel gaat mee naar de legstal. De hanen in de legstal zorgen ervoor dat de hennen rustiger zijn, omdat de haan boven de pikorde staat en ingrijpt als de dames ruzie maken.


Picture
Eco fields kalfsvlees
In het dorp Wekerom op de Veluwe ligt de enige biologische kalverhouderij in Nederland. De kalveren lopen dagelijks buiten. Als ze binnen staan hebben ze ook meer ruimte door de potstal. Bij een potstal moet je denken aan een groot bed van stro waarop de kalveren kunnen liggen. Ruimte zorgt voor minder competitie, meer beweging en betere been- en klauwgezondheid. De natuurlijke voeding zoals mais, grassen, erwten etc. zijn geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Daardoor wordt het vlees mooi rosé van kleur (biologisch kalfsvlees kan nooit blank zijn) door de voeding van deze kalveren zijn geneesmiddelen hier niet of nauwelijks nodig.
Het bijzondere is dat Bart alle Kalveren zelf ophaalt bij verschillende biologische melkvee boeren in Nederland.
Tevens  selecteert hij de Kalveren die rond de 12 maanden geslacht gaan worden in eigen slagerij. 
De kwaliteit wordt door het hele proces gewaarborgt en dat proef je. 
Picture
Varkensvlees van Annechien
De boerderij bestaan uit drie onderdelen: akkerbouw, varkens en biogas. Deze drie onderdelen staan niet op zichzelf maar met elkaar in verband. De varkens eten de tarwe en lupine die ze zelf verbouwen. Ze liggen op het stro wat van eigen land komt. De mest van de varkens gaat in de biogasinstallatie. De biogasinstallatie produceert elektriciteit. Ongeveer tien procent van de productie gebruiken ze zelf en de andere 90% leveren ze aan het energienet. Bij de productie van elektriciteit komt warmte vrij. Met die warmte worden de stallen van de varkens verwarmd en de huizen van de familie. Daarnaast wordt de warmte gebruikt om producten van het land te drogen. Het restproduct van de vergisting, het digestaat, wordt uitgereden op het akkerland en is voeding voor de planten. En zo is de kringloop weer gesloten.


Het is een nieuw merk varkensvlees van een Nederlands varkensras met een diervriendelijke huisvesting en een energieneutrale bedrijfsvoering. Het is een echt Nederlands product met een zeer lage CO2 footprint en de eerste varkenshouderij met een ‘twee sterren Beter Leven Keurmerk’. Duurzaam varkensvlees dus. De varkens worden, in plaats van soja, gevoerd met Lupine, een in Nederland geteeld veevoer. De zaden van lupine zijn rijk aan eiwitten en dat heeft een weerslag op kwaliteit en de structuur van het vlees, en dus op de smaak. De varkens hebben in hun stallen veel meer ruimte om te bewegen. 


Foto
Proudly powered by Weebly
  • Home
  • info
  • CORONA periode
    • CORONA check
  • leveranciers
  • hoe werkt het?
  • Adres
  • "Le coq''