Voor een kok zijn leveranciers van groot belang. Hieronder vind je onze leveranciers met ieder een eigen specialiteit. Het hele jaar door vind je hun producten terug in onze wisselende menu's.
Van Gelder
Van Gelder groente & fruit is de specialist op het gebied van groente en fruit. Van zowel bewerkte als onbewerkte producten.
Naast van Gelder verkrijgen wij onze groenten ook op de markt in Groningen.
Wijn van Jurjen Jurjen had voorheen wijnzaak 'De Roemer' in Groningen en gaat nu verder onder de naam 'Wijn van Jurjen'. Jurjen levert en kiest onze wijnen uit. Hij is een specialist in grootse wijnen met karakter en ambachtelijke gedistilleerde dranken en bieren. De Marktslager
Levert ons Groninger blaarkop (rundvlees) en biologisch varkensvlees. Simon Levelt
Koffie brander en verse theesoorten. De Kaaswaag
Levert kazen voor het kaasplateau. |
Vanilla Venture
De delicatessen zaak van Nederland, zij leveren onder andere roomboter van Guernsey, vanille, oliën, noten, specerijen en de echte sushi azijn. Dit zijn enkele producten die ze van over de hele wereld inkopen. Bakkerij Haafs
Levert alle soorten brood. Eigenaar Wilfred Haafs is Meester Boulanger en behoort tot de landelijke top. Jansma Haule
Jansma is al meer dan 35 jaar toonaangevend op het gebied van ambachtelijke, eerlijke boeren producten en streekproducten. Veel producten halen zij zelf rechtstreeks van de boerderij. Meinardi
De familie Meinardi is met haar aardbeien en asperges al jaren een begrip in Noord Groningen. Om hun producten zo vers mogelijk bij de eindconsument te krijgen heeft men in een vroeg stadium besloten de verkoop zoveel mogelijk in eigen hand te houden. Dit resulteerde in twee boederijwinkels in Winschoten en Noordbroek. Door de jaren heen is het aanbod in de winkels steeds vergroot en heeft men zich verder gespecialiseerd. |
De Kaaskop
Levert kazen voor het kaasplateau. Groninger lucht
Op klassieke wijze maak ik in de nok van mijn schuur lamsham, varkensham, salami en nagelhout. Deze specialiteiten verwerken wij regelmatig in het menu. Tevens fermenteren wij zelf groenten en maken miso en dry agen groenten. Veldhoeve Kip
Duurzame kip is 100% procent antibiotica vrij. Bij Veldhoeve Kip geven ze de kippen gezond en natuurlijk voer. De kippen mogen rustig opgroeien en krijgen geen groeibevorderaars. Ze hebben alle ruimte om te spelen en te scharrelen en dat proef je. |
Lankerenhof
De Lankerenhof is een biologische pluimveehouder. Chris & Marjanne maken het mogelijk dat wij haantjes kunnen serveren Het grootste deel van de haantjes die opgroeien op de Lankerenhof zijn bestemd voor de vleesconsumptie. Een klein deel gaat mee naar de legstal. De hanen in de legstal zorgen ervoor dat de hennen rustiger zijn, omdat de haan boven de pikorde staat en ingrijpt als de dames ruzie maken.
De Lankerenhof is een biologische pluimveehouder. Chris & Marjanne maken het mogelijk dat wij haantjes kunnen serveren Het grootste deel van de haantjes die opgroeien op de Lankerenhof zijn bestemd voor de vleesconsumptie. Een klein deel gaat mee naar de legstal. De hanen in de legstal zorgen ervoor dat de hennen rustiger zijn, omdat de haan boven de pikorde staat en ingrijpt als de dames ruzie maken.
Farm Fields kalfsvlees
Farm Fields is een kalverhouderij in het dorp Wekerom. De kalveren lopen dagelijks buiten. Als ze binnen staan hebben ze ook meer ruimte door de potstal. Bij een potstal moet je denken aan een groot bed van stro waarop de kalveren kunnen liggen. Ruimte zorgt voor minder competitie, meer beweging en betere been- en klauwgezondheid. De natuurlijke voeding zoals mais, grassen, erwten etc. zijn geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Daardoor wordt het vlees mooi rosé van kleur (biologisch kalfsvlees kan nooit blank zijn) door de voeding van deze kalveren zijn geneesmiddelen hier niet of nauwelijks nodig.
Het bijzondere is dat Bart alle kalveren zelf ophaalt bij verschillende biologische melkvee boeren in Nederland. Tevens selecteert hij de kalveren die rond de 12 maanden geslacht gaan worden in eigen slagerij. De kwaliteit wordt door het hele proces gewaarborgd en dat proef je.
Farm Fields is een kalverhouderij in het dorp Wekerom. De kalveren lopen dagelijks buiten. Als ze binnen staan hebben ze ook meer ruimte door de potstal. Bij een potstal moet je denken aan een groot bed van stro waarop de kalveren kunnen liggen. Ruimte zorgt voor minder competitie, meer beweging en betere been- en klauwgezondheid. De natuurlijke voeding zoals mais, grassen, erwten etc. zijn geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Daardoor wordt het vlees mooi rosé van kleur (biologisch kalfsvlees kan nooit blank zijn) door de voeding van deze kalveren zijn geneesmiddelen hier niet of nauwelijks nodig.
Het bijzondere is dat Bart alle kalveren zelf ophaalt bij verschillende biologische melkvee boeren in Nederland. Tevens selecteert hij de kalveren die rond de 12 maanden geslacht gaan worden in eigen slagerij. De kwaliteit wordt door het hele proces gewaarborgd en dat proef je.
Varkensvlees van Annechien
De boerderij bestaan uit drie onderdelen: akkerbouw, varkens en biogas. Deze drie onderdelen staan niet op zichzelf maar met elkaar in verband. De varkens eten de tarwe en lupine die ze zelf verbouwen. Ze liggen op het stro dat van eigen land komt. De mest van de varkens gaat in de biogasinstallatie. De biogasinstallatie produceert elektriciteit. Ongeveer tien procent van de productie gebruiken ze zelf en de andere 90% leveren ze aan het energienet. Bij de productie van elektriciteit komt warmte vrij. Met die warmte worden de stallen van de varkens verwarmd en de huizen van de familie. Daarnaast wordt de warmte gebruikt om producten van het land te drogen. Het restproduct van de vergisting, het digestaat, wordt uitgereden op het akkerland en is voeding voor de planten. En zo is de kringloop weer gesloten.
Het is een nieuw merk varkensvlees van een Nederlands varkensras met een diervriendelijke huisvesting en een energieneutrale bedrijfsvoering. Het is een echt Nederlands product met een zeer lage CO2 footprint en de eerste varkenshouderij met een ‘twee sterren Beter Leven Keurmerk’. Duurzaam varkensvlees dus. De varkens worden, in plaats van soja, gevoerd met lupine, een in Nederland geteeld veevoer. De zaden van lupine zijn rijk aan eiwitten en dat heeft een weerslag op kwaliteit en de structuur van het vlees en dus op de smaak. De varkens hebben in hun stallen veel meer ruimte om te bewegen.
De boerderij bestaan uit drie onderdelen: akkerbouw, varkens en biogas. Deze drie onderdelen staan niet op zichzelf maar met elkaar in verband. De varkens eten de tarwe en lupine die ze zelf verbouwen. Ze liggen op het stro dat van eigen land komt. De mest van de varkens gaat in de biogasinstallatie. De biogasinstallatie produceert elektriciteit. Ongeveer tien procent van de productie gebruiken ze zelf en de andere 90% leveren ze aan het energienet. Bij de productie van elektriciteit komt warmte vrij. Met die warmte worden de stallen van de varkens verwarmd en de huizen van de familie. Daarnaast wordt de warmte gebruikt om producten van het land te drogen. Het restproduct van de vergisting, het digestaat, wordt uitgereden op het akkerland en is voeding voor de planten. En zo is de kringloop weer gesloten.
Het is een nieuw merk varkensvlees van een Nederlands varkensras met een diervriendelijke huisvesting en een energieneutrale bedrijfsvoering. Het is een echt Nederlands product met een zeer lage CO2 footprint en de eerste varkenshouderij met een ‘twee sterren Beter Leven Keurmerk’. Duurzaam varkensvlees dus. De varkens worden, in plaats van soja, gevoerd met lupine, een in Nederland geteeld veevoer. De zaden van lupine zijn rijk aan eiwitten en dat heeft een weerslag op kwaliteit en de structuur van het vlees en dus op de smaak. De varkens hebben in hun stallen veel meer ruimte om te bewegen.