Dennis de Haan
Op jonge leeftijd ging Dennis zijn aandacht al uit naar bakken en koken. Met een bakkerij en een café in de straat waar hij opgroeide, kon hij zich niets anders voorstellen dan hoe het daarbinnen zou zijn. Toen hij oud genoeg was om in de horeca te werken, is hij in de keuken van het plaatselijke café begonnen. Hij heeft vervolgens de Cas Spijkers Academie in Boxmeer afgerond en deed in verschillende gerenommeerde restaurants zijn ervaring op. Hij leerde onder meer het ambacht bij de Jufferen Lunsingh in Westervelde en de discipline en verfijning bij Parkheuvel** in Rotterdam. Het vertrouwen in zijn kunnen kreeg hij bij Villa Copera van meester-kok en wereldkampioen Toine Smulders. Dennis heeft altijd de ambitie gehad om een eigen restaurant te beginnen. Na veel voorbereiding en research heeft hij in 2016 restaurant De Haan geopend, een restaurant zonder bediening en waarbij creativiteit, een ongedwongen sfeer en een goede prijs-kwaliteitverhouding centraal staan. Na ruim 1,5 jaar alles alleen gedaan te hebben, werkt Dennis nu samen met twee andere koks. |
Mart Buikema
Mart werkt sinds januari 2022 bij restaurant De Haan. Na zijn studie bedrijfskunde besloot Mart zijn passie te volgen en heeft hij een opleiding aan de culinaire vakschool gedaan. Mart liep stage bij Dick Soek (Piloersmaborg) en is bij de Drentsche Golf & Country Club doorgegroeid van kok naar een functie als chef-kok. |
Arthur Dijkstra
Arthur werkt sinds juni 2023 bij restaurant De Haan. Door een bijbaan in de horeca kwam hij er op jonge leeftijd achter dat hij kok wilde worden. Bij Dick Soek (Piloersmaborg) heeft hij de kneepjes van het vak geleerd waarna hij stage heeft gelopen in Amsterdam bij het toen net geopende restaurant Rijks* van Joris Bijdendijk. De liefde voor het noorden bracht hem weer terug in Groningen waar hij als sous-chef werkzaam is geweest bij Blumé (voorheen Bistro 't Gerecht). |
Wij streven er elke dag naar om met plezier het mooie vak uit te oefenen en daarbij de best mogelijke gerechten neer te zetten.